Muistoissamme ruunikonkirjava irlannincobtamma Charlene LAC (VH13-046-0081), 155cm, 07.01.2013-03.07.2016
Liina lopetettiin 21-vuotiaana vanhuuden vaivojen takia
KTK-III, KRJ-II, VVJ-I, ERJ-III

Kantakirjattu III-palkinnolla (65p.) 25.07.2013
Palkittu KRJ-II (94p.) 15.08.2015
Palkittu VVJ-I (103p.) 15.10.2015
Palkittu ERJ-III (84,5p.) 31.10.2015


Liina: Liina on lempeä ja kultainen tamma, joka haluaa aina vain miellyttää. Se tietää, mikä on oikein ja mikä väärin ja pyrkii aina toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla. Tästä syystä tämä tamma on yksi tallin suosituimmista hevosista, sen kanssa tulee toimeen kuka vain, erityisesti lapset pitävät Liinan rauhallisuudesta. Sitä voi taluttaa kuka vain, se ei lähde rynnimään tai tönimään taluttajaansa, sitä voi melkeinpä viedä ilman naruakin, se seuraa vierellä ilman mitään ongelmia. Muiden hevosten kanssa Liina on myös samanlainen kuin ihmistenkin, se on monelle ns äitihahmo ja tamma koittaa välillä vähän kouluttaa nuorempia, kuinka pitää käyttäytyä.

Hoidossa: Tamman voi harjata karsinassa, eikä sitä tarvitse laittaa kiinni. Liina seisoo nätisti paikoillaan ja antaa hoitajan tehdä tehtävänsä. Liina nauttii annetusta huomiosta ja hemmottelusta, mutta heti kun siirrytään pään harjaukseen, siitä huomaa ettei se pidä siitä yhtään. Tämän takia pitää rauhallisesti lähestyä päätä, eikä lähteä sörkkimään harjalla huolimattomasti. Kunhan osaa pysyä rauhallisena, alkaa Liinakin taas rentoutumaan. Kavioita putsatessa Liina tuppaa vähän jättämään kaiken painonsa hoitajan varaan ja tällöin sitä pitääkin muistuttaa ettei tamma ole ihan mikään keijukainen. Napakalla äänensävyllä komennettuna tamma tajuaakin pointin ja pitää jalkaa ylhäällä ihan itse. Satulaa laittaessa tamma aina aluksi yrittää pullistella, mutta hyvin pian se huomaa ettei tule voittamaan tätä taistelua. Suitsien kanssa saattaa olla sama ongelma kuin pään harjauksenkin kanssa, joten tämäkin pitää hoitaa rauhallisesti, niin ei tule suurempia ongelmia.

Ratsuna/ajaessa: Kouluratsuna Liina on rauhallinen ja kuuliainen, ei toki missään nimessä laiska, vaikka sitä siltä voisi odottaakin. Liina kuuntelee ratsastajan apuja herkeämättä ja pyrkii tekemään kaiken mitä siltä pyydetään. Toisinaan ratsukolla saattaa olla kommunikaatio-ongelmia, sillä Liina vaatii tarkat avut toimiakseen oikein. Tästä syystä ihan aloittelijat eivät sen kanssa pärjää. Kunhan tietää mitä tekee, kulkee Liina niin kuin pitääkin. Tamma on taipuisa ja kulkee nätisti muodossa kantaen itseään hyvin. Liinalta sujuu taivutukset, pohkeenväistöt, pysähdykset ja askellajien vaihdot leikiten, kunhan osaa antaa oikeat avut. Laukassa tamma tarvitsee kunnolla tukea pitääkseen laukan pyörivänä ja voimakkaana. Esteillä alkaa Liinakin jo syttyä hieman enemmän ja tällöin se saattaa olla jopa turhan aktiivinen. Sen kanssa pitää aina aluksi tehdä mahdollisimman paljon pysähdyksiä ja peruutuksia, jotta tamma on perillä siitä mitä saa ja ei saa tehdä. Liina hyppää hyvällä tekniikalla, mutta ponnua siltä löytyy tästä huolimatta vain 80cm radoille. Kunhan estekorkeudet eivät mene liian korkeiksi, sujuu ratojen hyppääminen helposti. Tammalle pitää aina esteen päällä näyttää selvästi mihin suuntaan seuraavaksi mennään, sillä käännökset eivät ole ihan sen parhaita puolia. Kunhan asettaa painon kunnolla esteen päällä haluttuun suuntaan, osaa tammakin jo valmistautua. Maastossa Liina on varma ja luotettava ratsu, ja sillä voi pienemmätkin käydä lenkillä. Toki se myös nauttii vauhdikkaammista laukkamaastoista, mutta sen kanssa ei tarvitse pelätä ryöstämistä. Myöskin maastoesteet ovat erityisesti tamman mieleen. Ajettaessa Liina on kuuliainen, se yrittää aina parhaansa. Tamma kulkee omalla moottorillaan ja on herkkä avuille, erityisesti ääntä tamma kuuntelee tarkkaavaisesti, mistä on paljon hyötyä varsinkin tarkkuusosuuksilla. Maraton-osuudella tulee osata säädellä vauhtia hyvin, muuten voi käydä niin, että alkaa voimat loppumaan kesken. Koulupuolella taas tamma osaa kulkea näyttävästi ja taipuisasti, erilaiset kiemurat eivät tuota minkäänlaisia ongelmia.

Kilpailuissa: Liina ei pidä yhtään yksin matkustamisesta, mutta onneksi meillä harvemmin hevoset joutuvat yksin lähtemään kisoihin. Kunhan Liinalla on kaveri matkassa mukana, sujuu kulkeminen ongelmitta. Kisapaikalla tamma on oma rauhallinen itsensä ja toimii samalla lailla kuin kotonakin. Verryttelyalueella se saattaa aluksi hieman kytätä muita hevosia, mutta alkaa pikkuhiljaa taas keskittymään täysillä ratsastajaansa. Liina ei vaadi mitään erityisen pitkiä verryttelyjä, sillä se saattaa ruveta tylsistymään jo ennen rataa jos aloittaa verkkaamisen liian aikaisin. Radalla tamma kulkee parhaansa mukaan, ihan niin kuin kotonakin.

© Huttis

Sukutaulu ja sukuselvitys

i. Lorcán
ic, rnkrj, 156cm
ii. Kilburn's Boy evm
ic, rnkrj, 158cm
iii. Wesley evm
ic, mkrj, 156cm
iie. Kilburn's Wind evm
ic, rn, 159cm
ie. Lillie evm
ic, kmkrj, 154cm
iei. Lochlan evm
ic, km, 156cm
iee. Cathrina evm
ic, rt, 158cm
e. Chailyn
ic, rnkrj, 154cm
ei. Kaelem evm
ic, mkrj, 155cm
eii. Stwe evm
ic, rn, 159cm
eie. Malloren evm
ic, rtkrj, 152cm
ee. Andralyn evm
ic, rnkrj, 153cm
eei. Quincy evm
ic, mkmkrj, 150cm
eee. Cherlin evm
ic, rt, 156cm

sukuselvitys

Jälkeläiset

Synt - skp/nimi - isä - omistaja
07.07.13 - t. Chéalinghdha LAC - Breandan Séaghdha - Jazzumi
07.12.13 - t. Apollo Walker LAC - Not Even Tuesday DIM - Uppe
01.02.14 - o. Locmotion LAC - Lonán of Herecia - Noreen
28.05.14 - o. Prince Charlie LAC - Not Even Tuesday DIM - Huttis
09.01.15 - t. Inishowen LAC - Ionatán Rewa - kuristaja

Valmennukset/päiväkirja

24.01.2015 kouluvalmennus, valmentajana Cery
Valmentajan sydän oli pakahtua kun Liina asteli maneesiin. Sen hengitys höyrysi ja korvat olivat innostuksesta höröllä. Tamma seurasi ratsastajaa kuin hai laivaa ja oli olemukseltaan hyvin kiltti ja kuuliainen. Paksu karva teki Liinasta jopa pullean näköisen, mutta kenestä ponista muhkea karva ei tekisi! Alkukäynnit pyysin ratsastajaa tekemään maastakäsin, jotta heti selkäännoususta asti voitaisiin työskennellä täydellä teholla. Valmentaja tarkkaili tammaa ja totesi tämän askeleen olevan hyvin laiska. Meno ei pahemmin muuttunut kun ratsastaja nousi selkään, kokosi ohjat ja pyysi tamman kulkemaan uraa pitkin. Puolipidätteillä ratsastaja kokosi tammaa ja koitti saada tämän niskan pyöreäksi. Se onnistui kyllä, mutta samalla tempoi liukui vaarallisen hitaaksi. Ratsastajan pohkeella ei ollut suurta merkitystä Liinalle. Ratsastaja sai heti käteensä avuksi raipan, jotta koko valmennus ja ratsastajan energia ei mene siihen, että ratsua joutuu potkimaan eteenpäin. Raippaa ei tarvinnut edes käyttää kun Liina jo pidensi askeltaan. Ratsukko teki paljon siirtymisiä ympyröillä ja halkaisijalla. Ratsastajan istunta tuki hyvin Liinaa ja tämä pystyi ratsastamaan hyvin suoraa reittiä. Ainoastaan siirtymisten sujuvuudessa oli hieman hakemista. Käyntiin mentiin hyvin töksähtäen ja raviin tai laukkaan ihmeellisen juoksun kautta. Jotta siirtymisiin saatiin sujuvuutta ja terävempää tempoa tehtiin toistoja. Toistoja, toistoja ja vielä toistoja. Raippa oli apuna ja pian saimmekin nähdä hyvin teräviä nostoja. Liina nosti laukan korkealla askeleella ja käynnistä ravin sujuvalla liikkeellä. Ainoastaan hitaampaan askellajiin siirtyminen oli vielä kömpelöä, mutta siitä jäi hyviä kotitehtäviä vielä kotikentälle harjoiteltavaksi.

17.06.2015 päiväkirjamerkintä
Tuulisten päivien jälkeen meidän onneksemme alkoi sää parantua. Aurinko paistoi ja oli melkoisen tyyntä, joten pääsin toteuttamaan suunnitelmani Liinan kanssa. Tänään olisi tarkoitus lähteä uittoreissulle. Jännityksellä odotinkin kuinka tamma veteen menisi, edellisestä kerrasta kun on vierähtänyt jo tovi. Hain Liinan sisälle, missä vain pikaisesti sipaisin liat pois. Kiinnitin riimunnarut riimuun, vein tamman ulos ja hyppäsin selkään. Tämän hevosen kanssa uskallan tehdäkin näin, Liina on aina käyttäytynyt niin fiksusti ja luotettavasti, että ei tarvinnut pelätä äkkilähtöjä. Uittopaikalle oli matkaa pari kilometriä ja menimme koko matkan rennosti köpötellen. Perillä meitä odotti rauhallinen uittoranta, mikä oli yllättävää. Usein siellä on tällaisella kelillä useampikin viilentämässä hevostaan. Annoin pohjetta ja menimme rantaviivaan. Helpotuksekseni Liina astui veteen ilman mitään epäröintiä ja kahlasi yhä syvemmälle. Hetken aikaa pysyimme vain paikallamme, vettä tamman polviin asti. Liinakin innostui kuopimaan vettä ja itsekin sain roiskeista osani. Menimme vielä syvemmälle ja lopulta Liinan jalat ei enää osuneet pohjaan ja se lähti uimaan. Vai kuvailisiko sana kellumaan tätä paremmin, Liinalla kun on pelastusrenkaat ihan omasta takaa. Menimme rannan suuntaisesti pariin kertaan ja lopulta käänsin tamman kohti rantaa. Liina näytti nauttivan tästä viilentävästä kokemuksesta ja jämähti paikalleen. Annoin tamman seistä siinä vielä tovin, ennen kuin lähdimme takaisin kohti tallia. Paluumatkankin menimme käynnissä, mikäpä sen mukavampaa kuin nauttia aurinkoisesta kesäpäivästä. Takaisin tallilla suurimmat vedet olivat jo kuivuneet, joten mitään suurempia hoitotoimenpiteitä ei tarvinnut tehdä. Syötin Liinalle tallissa sen päivärehut, minkä jälkeen vein sen takaisin laitumelle. Ja kuten odottaa saattaa, tamma meni heti ensitöikseen piehtaroimaan, jottei vahingossakaan olisi liian puhdas.

01.07.2015 estevalmennus, valmentajana Emmi V.
Ja taas pääsin valmentamaan Huttista! Tällä kertaa hänellä olikin allaan eri ratsu kuin viimeksi, nimittäin upea irlannin cob-tamma Liina, joka onkin hänen oma kasvattinsa. Liina vaikutti heti valmennuksen alkuun hyvin rauhalliselta, mutta se kyllä piristyi aika paljonkin valmennuksen aikana, viimeistään silloin kun se ja Huttis saivat käskystäni alkaa hyppäämään! Kuten viime kerrallakin Huttista valmentaessani, estevalmennuksen aluksi tutustuin parhaani mukaan hevoseen ja ratsastajaan (tässä tapauksessa kylläkin oikeastaan vain hevoseen, sillä Huttishan oli minulle jo viime estevalmennuksen kerralta melko tuttu ratsastaja). Huttis kertoi siinä sitten Liinan olevan melko kuuliainen, muttei mikään paras käännöksissä. Tänään harjoittelimme siis käännöksiä ja alussa kokeilimme myös hieman hevosen herkkyyttä. Ensiksi oli tietysti ratsukon alkulämmittelyiden aika. Alkulämmittelyt tehtiin tällä kerralla ensiksi käynnissä, sitten ravissa ja vielä laukassakin. Verryttelyt olivat tänään mahdollisimman kevyet, mutta kuitenkin sellaiset, että Liina tulisi hyvin Huttiksen kuulolle ja ymmärtäisi siten paremmin tätä. Alkukäyntejä mentiin aluksi ihan vain pitkin ohjin rennosti, mutta hetken päästä pyysin Huttista ottamaan jo ohjat tuntumalle ja muutenkin hyvän tuntuman Liinan suuhun ja kylkiin, jotta hevosta voisi ruveta niin sanotusti muovailemaan parempaan suuntaan. Ravissakin sama juttu, tosin alkuravit ravailtiin kentän toisen pitkän sivun pääty-ympyrällä. Tänään ei kuitenkaan ollut luvassa kouluvalmennusta, joten pian laukkalämmittelyjenkin jälkeen Huttis ja Liina saivat alkaa hyppäämään aivan yksinkertaista estetehtävää. Tehtävä oli kutakuinkin seuraavanlainen; molemmilla kentän pitkillä sivuilla oli kahden esteen linjat, joiden esteiden väliin mahtui suunnilleen neljä laukka-askelta. Linjoja sitten tultiin vain peräkanaa vähän niin kuin kenttää ympäri vain menisi. Kun tämä tehtävä onnistui hienosti, tein ratsukolle pienen kaheksikkotehtävän; kahdeksikon "keskellä" oli siis kaksi estettä ja ne piti hypätä ihan vain kaheksikon muodossa. Hankala selittää, mutta ihan yksinkertaista tuokin tosiaan oli. Tässä tehtävässä harjoiteltiin siis sitä kääntämistä. Alkuun Liina oli ehkäpä vähän jäykkänäkin, mutta loppupeleissä se kääntyi kerrassaan mainiosti!

04.07.2015 päiväkirjamerkintä
Helteet ovat nyt hieman piinanneet viimeaikoina eikä ole oikein itselläkään ollut energiaa mihinkään. Jälleen kerran Liina pääsisi hieman vilvoittelemaan uittoreissulla, luulen että tammakin on tästä reissusta kiitollinen. Hain tamman laitumelta, kiinnitin riimunnarut riimuun ja hyppäsin selkään. Nyt ei jaksanut mitään turhia hienosteluita, kunhan vain äkkiä päästäisiin viileään veteen. Uittopaikalle tosin on hieman matkaa, mutta onneksi puiden varjot hieman suojasivat paahtavalta auringolta. Kävelimme koko matkan rantaan saakka, missä sitten ilman mitään epäröintejä mentiin suoraan veteen. Liinastakin huomasi heti, mikä helpotus se oli. Muutaman minuutin ajan vain seistiin paikallamme, kunnes pyysin tammaa menemään hieman syvemmälle, missä Liina pääsisi ihan uimaan. Onnekseni Liinalla on kunnon pitkä harja, mistä sain otettua kiinni, muutaman kerran lipsuin selässä, mutta pysyin kuin pysyinkin siellä. Menimme vielä hetkeksi rantaveteen, missä vesi ylsi tammaa mahaan saakka. Siinä olisi voinut olla pidempäänkin, mutta muut työt vielä odottivat tekijäänsä. Hetken kuluttua piti lähteä takaisin kohti kotia, ja sekin matka mentiin rennosti käynnissä. Perillä tallin pihassa Liina oli jo kuivunut kauttaaltaan eikä koko uimareissusta ollut enää jälkeäkään. Päästin tamman takaisin laitumelle, missä se arvatenkin meni suoraan piehtaroimaan. Jos nyt näin voi sanoa, niin onnekseni en sitä mitenkään ollut puhdistanutkaan, niin ei tuntenut tehneensä turhaa työtä. Liinan kanssa on lähitulevaisuudessa suunnitelmana mennä kaikkiin mahdollisiin laatuarvosteluihin, mitä nyt tamman painotukset sallivat. Nyt jäämmekin vain jännityksellä odottamaan, kuin siellä pärjätään..

05.08.2015 valjakkovalmennus, valmentajana alaera
En ollutkaan aiemmin käynyt Ranskassa. Eteläisessä Ranskassa kevät oli täydessä tohinassa, Suomeen verrattuna oli jo melkein kesä. Maalaismaisemat olivat huikeat, L’amour aux Chevaux oli todellakin valinnut itselleen mitä parhaimman paikan! Tutustuttuanilähemmin sitä ympäröivään maastoon lainahevoseni voimin tapasin vihdoin Huttiksen ja kauniin ruunikonkirjavan irlannincob-tamman Charlene LAC:in valjakkovalmennuksen merkeissä. Valjakkovalmennuksia olin aiemmin vetäny vain suomenhevosille, joten tätä valjakkovalmennusta odotin innolla. Liina seisoskeli täydessä valmiudessa kärryjen edessä maltillisesti ja ansaitsipa muutaman hellyydenosoituksen niin nätisti höristessään. Huttiksen ollessa valmis pääsimme aloittamaan kestävyyskoevalmennuksen, eli maratoniin, missä valjakolla oli suurin ongelma – alkuosuudella täytyisi ottaa rauhallisesti, muuten loppuosuudella tammalla alkaisi olla puhti lopussa. Tasoltaan Liina on vaikea, joten haasteet ovat sen mukaisia. A-osuudelle lähdettäessä matka alkoi ravilla. Liina ravasi nätisti reippaalla ravilla alkumatkan maastossa, eikä sitä haitannut pieni pätkä maantiematkaakaan. Muutaman kerran Huttis hiljensi tamman vauhtia, ettei se kuluttaisi kaikkea puhtiaan, kuten yleensä, heti alkuun. Rankin osuus oli tulossa vasta viimeisenä. Saavuimme b-osuudelle, missä Huttis hidasti vauhdin käyntiin. Kilometrin mittainen matka sujui sutjakkaasti, minkä jälkeen valjakko sai huilata hetken. Viimeiselle osuudelle, eli e-osuudelle lähdettäessä matka jatkui taas ravissa. Pian ensimmäinen haastavampi osuus oli jyrkkä ylämäki, minkä valjakko suoritti hyvin. Alamäki oli loiva ja pitkä, missä ensimmäisinä kierrettävinä esteinä oli suuria puunrunkoja ja kiviä. Puolimatkassa Huttis kannusti Liinan hitaaseen laukkaan, millä suoritettiin loppuratakin. Viimeisenä haasteena oli pitkä vesieste, minne tamma laukkasi vähääkään välittämättä ja suoritti radan oikein mallikkaasti.

Kilpailukalenteri

NJ:n & VSN:n alaiset näyttelyt

PVM - kutsu/paikka - luokka - jaos - tulos
29.04.13 - Breandan - irlannincobvarsat - NJ - 2/3
19.05.13 - Breandan - irlannincobtammat - NJ - LKV2/5
30.06.13 - Wild Horse Ranch - irlannincobit - VSN - 1/9 SW5

2 x irtoSERT

VVJ:n alaiset kisat

PVM - kutsu/paikka - luokka - jaos - tulos
14.06.13 - Konkkaronkka - vaikea yhdistetty - VVJ - 3/26
18.06.13 - Konkkaronkka - vaikea yhdistetty - VVJ - 1/26
13.07.13 - Shamrock Hill - noviisi yhdistetty - VVJ - 3/30
13.07.13 - Suprant - vaikea yhdistetty - VVJ - 5/33
16.07.13 - Suprant - vaikea yhdistetty - VVJ - 2/33
20.07.13 - Suprant - vaikea yhdistetty - VVJ - 2/33
24.07.13 - Breandan - vaativa yhdistetty - VVJ - 5/30
13.08.13 - Duren - vaikea yhdistetty - VVJ - 3/27
21.08.13 - Konkkaronkka - vaikea yhdistetty - VVJ - 5/30
03.10.13 - Breandan - vaikea yhdistetty - VVJ - 1/16
06.10.13 - Nuovan talli - vaativa yhdistetty - VVJ - 7/52
10.10.13 - Breandan - vaikea yhdistetty - VVJ - 1/21
11.10.13 - Breandan - vaikea yhdistetty - VVJ - 4/21
14.10.13 - Breandan - vaikea yhdistetty - VVJ - 4/21
15.10.13 - Breandan - vaikea yhdistetty - VVJ - 3/21
19.10.13 - Breandan - vaikea yhdistetty - VVJ - 1/21
20.10.13 - Brynhild - vaikea yhdistetty - VVJ - 1/22
22.11.13 - Breandan - vaikea yhdistetty (pari) - VVJ - 3/15
27.11.13 - Breandan - vaikea yhdistetty (pari) - VVJ - 1/15
28.11.13 - Breandan - vaikea yhdistetty (pari) - VVJ - 2/15
30.11.13 - Konkkaronkka - vaikea yhdistetty (VVJ-cup) - VVJ - 4/56
02.12.13 - Breandan - vaikea yhdistetty - VVJ - 5/35
06.12.13 - Breandan - vaikea yhdistetty - VVJ - 2/35
13.12.13 - Konkkaronkka - vaikea yhdistetty - VVJ - 3/25
14.12.13 - Konkkaronkka - vaikea yhdistetty - VVJ - 2/25
17.12.13 - Konkkaronkka - vaikea yhdistetty - VVJ - 1/25
21.12.13 - Konkkaronkka - vaikea yhdistetty - VVJ - 1/23
27.12.13 - Konkkaronkka - vaikea yhdistetty - VVJ - 3/23
31.12.13 - Heavyweight Drafting - vaikea yhdistetty - VVJ - 1/15
04.01.14 - Duren - vaikea yhdistetty (pari) - VVJ - 1/10
05.01.14 - Heavyweight Drafting - vaikea yhdistetty - VVJ - 2/15
05.01.14 - Tuuliharja - vaikea yhdistetty - VVJ - 1/9
06.01.14 - Duren - vaikea yhdistetty (pari) - VVJ - 3/10
07.01.14 - Duren - vaikea yhdistetty (pari) - VVJ - 2/10
08.01.14 - Duren - vaikea yhdistetty (pari) - VVJ - 2/10
08.01.14 - Fiktio - vaikea yhdistetty - VVJ - 3/12
09.01.14 - Fiktio - vaikea yhdistetty - VVJ - 1/12
09.01.14 - Duren - vaikea yhdistetty (pari) - VVJ - 3/10
11.01.14 - Fiktio - vaikea yhdistetty - VVJ - 2/12
11.01.14 - Duren - vaikea yhdistetty (pari) - VVJ - 1/10
02.02.14 - KK Bailador - vaikea yhdistetty - VVJ - 4/20
30.04.14 - Konkkaronkka - vaikea yhdistetty (VVJ-cup) - VVJ - 7/58

KRJ:n alaiset kisat

PVM - kutsu/paikka - luokka - jaos - tulos
28.05.13 - Fiktio - Helppo B - KRJ - 4/40
31.05.13 - Fiktio - Helppo B - KRJ - 6/40
01.06.13 - Fiktio - Helppo B - KRJ - 4/40
04.06.13 - Fiktio - Helppo B - KRJ - 5/40
16.06.13 - Tuuliharja - Helppo C - KRJ - 5/40
17.06.13 - Fiktio - Helppo C - KRJ - 2/40
20.06.13 - Stewart - Helppo B - KRJ - 1/40
21.06.13 - Fiktio - Helppo C - KRJ - 1/40
22.06.13 - Fiktio - Helppo C - KRJ - 1/40
24.06.13 - Stewart - Helppo B - KRJ - 2/40
25.06.13 - Fiktio - Helppo C - KRJ - 2/40
26.06.13 - Stewart - Helppo B - KRJ - 4/40
02.07.13 - Villa Nelonen - Helppo C - KRJ - 3/50
05.08.13 - Takkuinen - Helppo B - KRJ - 6/40
09.08.13 - Takkuinen - Helppo B - KRJ - 1/40
10.08.13 - Marike - Helppo B - KRJ - 3/50
11.08.13 - Marike - Helppo B - KRJ - 2/50
12.08.13 - Konkkaronkka - Helppo C - KRJ - 3/40
12.08.13 - Takkuinen - Helppo B - KRJ - 1/40
13.08.13 - Marike - Helppo B - KRJ - 2/50
14.08.13 - Marike - Helppo B - KRJ - 5/50
15.08.13 - Marike - Helppo B - KRJ - 2/50
17.08.13 - Mewian Welsh - Helppo B - KRJ - 7/50
18.08.13 - Mewian Welsh - Helppo B - KRJ - 6/50
19.08.13 - Takkuinen - Helppo B - KRJ - 1/40
19.08.13 - Mewian Welsh - Helppo B - KRJ - 1/50
23.08.13 - Mewian Welsh - Helppo C - KRJ - 1/50
24.08.13 - Mewian Welsh - Helppo B - KRJ - 5/50
24.08.13 - Mewian Welsh - Helppo B - KRJ - 2/50
25.08.13 - Konkkaronkka - Helppo B - KRJ - 3/40
26.08.13 - Konkkaronkka - Helppo B - KRJ - 3/40
31.08.13 - Konkkaronkka - Helppo B - KRJ - 6/40
13.09.13 - Huvitus - Helppo B - KRJ - 3/40
13.09.13 - Huvitus - Helppo B - KRJ - 4/40
14.09.13 - Huvitus - Helppo B - KRJ - 5/40
27.10.13 - Rhonwen - Helppo B - KRJ - 3/40
29.10.13 - Rhonwen - Helppo B - KRJ - 1/40
29.10.13 - Rhonwen - Helppo B - KRJ - 1/40
31.10.13 - Duren - Helppo C (KRJ-cup) - KRJ - 11/199
01.11.13 - Rhonwen - Helppo B - KRJ - 3/40
02.11.13 - Rhonwen - Helppo B - KRJ - 4/40
09.11.13 - Fiktio - Helppo B - KRJ - 1/40
16.11.13 - Fiktio - Helppo B - KRJ - 5/40
18.11.13 - Fiktio - Helppo C - KRJ - 2/40
23.11.13 - Fiktio - Helppo B - KRJ - 2/40
24.11.13 - Fiktio - Helppo B - KRJ - 2/40
29.11.13 - Mewian Welsh - Helppo B - KRJ - 4/50
05.12.13 - Fiktio - Helppo C - KRJ - 6/40
05.12.13 - Fiktio - Helppo B - KRJ - 4/40
08.12.13 - Fiktio - Helppo C - KRJ - 2/40
09.12.13 - Fiktio - Helppo C - KRJ - 6/40
12.12.13 - Fiktio - Helppo B - KRJ - 6/40
31.12.13 - Tuuliharja - Helppo B - KRJ - 1/40
07.01.14 - Fiktio - Helppo C - KRJ - 6/40
12.01.14 - Takamaiden suomenhevoset - Helppo B - KRJ - 5/50
16.01.14 - Fiktio - Helppo C - KRJ - 3/40
31.01.14 - Fiktio - Helppo C (KRJ-cup) - KRJ - 10/280

ERJ:n alaiset kisat

PVM - kutsu/paikka - luokka - jaos - tulos
14.06.13 - Tuuliharja - 80cm - ERJ - 6/40
15.06.13 - Tuuliharja - 80cm - ERJ - 5/40
20.06.13 - Sakasti - 80cm - ERJ - 3/31
10.08.13 - Marike - 70cm - ERJ - 5/50
19.08.13 - Stewart - 80cm - ERJ - 4/30
27.08.13 - Moana part breds - 80cm - ERJ - 1/40
29.08.13 - Moana part breds - 80cm - ERJ - 1/40
30.08.13 - Moana part breds - 80cm - ERJ - 1/40
24.09.13 - Muiston Suomenhevoset - 80cm - ERJ - 2/40
28.09.13 - Muiston Suomenhevoset - 80cm - ERJ - 3/40
02.10.13 - Huvitutti - 80cm - ERJ - 3/40
17.10.13 - Silence Ponies - 80cm - ERJ - 4/50
18.10.13 - Silence Ponies - 80cm - ERJ - 3/50
20.10.13 - Cresendo - 80cm - ERJ - 7/50
26.10.13 - Moana part breds - 80cm - ERJ - 5/40
24.11.13 - Cresendo - 80cm - ERJ - 4/50
11.12.13 - Riiviöt - 80cm - ERJ - 2/50
13.12.13 - Riiviöt - 80cm - ERJ - 6/50
13.12.13 - Ryövärin Ratsutila - 80cm - ERJ - 4/30
23.12.13 - Cresendo - 80cm - ERJ - 5/50
29.12.13 - Mewian Welsh - 80cm - ERJ - 4/50
01.01.14 - Mewian Welsh - 80cm - ERJ - 2/50
03.01.14 - Tuuliharja - 80cm - ERJ - 3/40
08.01.14 - Stewart - 80cm - ERJ - 6/40
13.01.14 - Stewart - 80cm - ERJ - 5/40
15.01.14 - Koston suomenhevoset - 70cm - ERJ - 3/50
27.01.14 - Golden League - 80cm - ERJ - 4/30
30.01.14 - Golden League - 80cm - ERJ - 2/30
01.02.14 - Silence - 80cm - ERJ - 4/40
15.02.14 - Riiviöt - 80cm - ERJ - 1/50
20.02.14 - LAC - 80cm - ERJ - 5/40
21.02.14 - LAC - 80cm - ERJ - 4/40
21.02.14 - Brynhild - 80cm - ERJ - 4/40
23.02.14 - Tuuliharja - 70cm - ERJ - 2/40
26.02.14 - Elm Ponies - 70cm - ERJ - 1/30
27.02.14 - LAC - 80cm - ERJ - 3/40
06.03.14 - Rhonwen - 70cm - ERJ - 4/40
10.03.14 - Rhonwen - 70cm - ERJ - 3/40
11.03.14 - LAC - 70cm - ERJ - 1/40
16.03.14 - LAC - 80cm - ERJ - 5/40
17.03.14 - LAC - 70cm - ERJ - 3/40
23.03.14 - Cresendo - 70cm - ERJ - 3/26
24.03.14 - Cresendo - 70cm - ERJ - 2/26
25.03.14 - Cresendo - 70cm - ERJ - 3/26
25.03.14 - LAC - 70cm - ERJ - 4/40
25.03.14 - Marike - 70cm - ERJ - 1/35
26.03.14 - LAC - 70cm - ERJ - 4/40
27.03.14 - Marike - 80cm - ERJ - 1/40
29.03.14 - Marike - 70cm - ERJ - 2/35
15.04.14 - Huvitus - 80cm - ERJ - 3/40
19.04.14 - Takkuinen - 80cm - ERJ - 2/40
24.04.14 - Huvitus - 80cm - ERJ - 3/40
26.04.14 - Huvitus - 80cm - ERJ - 2/40
31.10.14 - Solo - 80cm (ERJ-cup) - ERJ - 10/302